Carina Wagenaar (NL, 1969) studeerde aan de Hoge School voor de Beeldende Kunsten in Amsterdam. Haar sterke interesse in kunst, mode en design met de focus gebieden; cultuur, geschiedenis, natuur en erfgoed resulteren in verrassende kunstwerken met verschillende thema’s.


Levensgrote medaillons

‘Particularia in Universalia’/ `Gedetailleerde wereld’

Carina Wagenaar

 In een tijdperk van de computer, waar wiskundigen alles kunnen reduceren tot symmetrische patronen en verbanden, en de natuur patronen weergeeft tot in het allerkleinste molecuul, onderzoekt Carina Wagenaar de schoonheid van de menselijke patronen. Ontwikkelingen, gebeurtenissen en ervaringen worden hierbij gevat in boeiende 3D voorstellingen achter half bol glas, waarbij symboliek een belangrijke rol speelt en waarin bestaande elementen een andere betekenis krijgen.

Geïnspireerd op kleine medaillons, cameeën en kantmotieven, verenigt Wagenaar nostalgische gevoelens met zowel moderne & klassieke alsook speelse & stoere elementen in een groot kunstwerk annex wandsieraad. Het is de kunst van het in-en uitzoomen; de details te signaleren, en de belangrijke kleine gebeurtenissen te zien als onderdeel van het grote geheel.

 

 


Aangesloten bij:Pictoright Logo groot