Carina Wagenaar – Project ‘Amulet’ – Dubai 2018

Persbericht

DOWNLOAD PERSMAP

Project Amulet

Wat kunnen we leren van de oud Egyptische cultuur? Deze vraag was de bron van inspiratie voor een nieuwe reeks van symbolische medaillon kunstwerken, gecreëerd door Carina Wagenaar.

De oorsprong van het woord amulet komt van het Arabische woord; Hamület, wat betekent ‘iets dat wordt gedragen of vervoerd’. De heilige en magische items, die de Egyptenaren bezaten, weerden het kwaad af en trokken het geluk aan. Ze werden verwerkt in sieraden, gebruikt in rituelen, genaaid op de kleding of geplaatst tussen verbanden van een mummie; zowel levenden als doden gebruikten hen als een beschermend item.

Goud is altijd van grote waarde geweest. Voor de oude Egyptenaren was goud een goddelijk metaal, en had daarom de kracht van het goddelijke leven: onsterfelijkheid.

Biografie

Door de introductie van luxueuze verhalende medaillon kunstwerken, heeft Carina haar reputatie waargemaakt binnen de design- en kunstminnende wereld. Haar visie over het belang van details in het leven kan men zien in elk uniek werk welke ze creëert. Veel binnenhuisarchitecten tonen sterke interesse voor haar gebruik van tegenstellingen in verschillende stijlen, en omarmen deze cross-overs in kunst, mode en design. Steeds meer belangstelling is er voor unieke kunstwerken in opdracht. Hiermee krijgt de klant de mogelijkheid om een eigen uniek verhaal te vertellen, wat vertaald wordt in een elegant muur juweel, welke de omgeving verpersoonlijkt. Project ‘Amulet’ zal in Dubai voor de eerste keer gepresenteerd worden. Deze grote medaillons zijn geïnspireerd door de Egyptische oudheid waarin amuletten een heilig, magisch en beschermend item waren, gemaakt uit de overvloed van de natuur. Carina gebruikt vergulde modern materialen om nieuwe amuletten te creëren. De grote amulet medaillons zullen de toeschouwers doen verwonderen en zijn als een boodschap voor de omgeving.

Achtergrondinformatie

Kunstenaar en ontwerper Carina Wagenaar studeerde Kunst en Kunstgeschiedenis aan de Hoge School van Amsterdam. Nadat ze werkte voor de modemerken Oilily en Badboys, besloot ze om haar eigen artistieke weg te gaan in het combineren van kunst, mode en design. Geïnspireerd door kleine medaillons, juwelen, kant en cameeën biedt ze de kijker unieke wandobjecten met hedendaagse vertalingen van verschillende gedetailleerde thema’s.

Door deze benadering is Carina vaak gevraagd voor verschillende design- en kunstprojecten. Het groeiende succes van haar werk heeft haar op verschillende belangrijke locaties gebracht, zoals:

– Ventura Lambrate during Salone del Mobile, Milaan 2016
– Wanted Design Manhattan – Ventura Projects, New York 2016
– Maison & Objet – the House of Games – Nelly Rodi, Parijs 2016
– Paul Smith, Mayfair Londen 2016
– Kazerne & DDW, Eindhoven 2016-2017
– Masterly during Salone del Mobile, Milaan 2017
– Von Hessenbeck Gallery, Florence 2017/2018
– Saatchi Gallery – Screenproject, Londen 2017/2018
– Doen, Rotterdam 2017/2018
– INDEX-Ventura Dubai, Dubai 2018

 

VOOR DE REDACTIE

De volgende werken van Project ‘Amulet’ zullen te zien zijn op de expositie van Ventura Dubai op INDEX Dubai- van 26-29 maart in het Dubai World Trade Centre.

Social channel/ info/ contact:

Instagram
Twitter
Website
Email

Openingstijden tijdens INDEX Dubai (26-29 March) 

Trade Visitors:

Maandag   26e maart 11.00 am – 7.00 pm
Dinsdag     27e maart 11.00 am – 9.00 pm
Woensdag 28e maart 11.00 am -7.00 pm
Donderdag 29e maart 11.00 am – 6.00 pm

Public Tickets:

Dinsdag     27e maart 2.00 pm – 9.00 pm
Woensdag 28e maart 2.00 pm – 7.00 pm
Donderdag 29e maart 2.00 pm – 6.00 pm

Door in te schrijven op http://www.indexexhibition.com/socialreg kunt u de presentatie gratis bijwonen.

 

XXL Amulet Medaillon ‘Osiris’; De structuur van je bestaan wordt bij elkaar gehouden door de wervelkolom; met normen en waarden als basis. De Egyptische god Osiris staat symbool voor de wervelkolom welke staat voor structuur, stabiliteit en duurzaamheid in het leven. De drie sleutels vertegenwoordigen de toegang tot het positieve denken en het positieve handelen, wat resulteert in een positief gevoel. De veelheid van stralende sterren verwoorden de glinsteringen van het leven en helpen een brug te slaan tussen het aardse en het hemelse.

Bladgoud, 2,5 kr. & >1400 Swarovski kristallen.


(Foto XXL Amulet Medaillon ‘Osiris’ 1,85 x 1,05 x 0,20 m incl. ring- credits WJW)

 


(Foto XXL Amulet Medallion ‘Osiris’ – credits WJW)


(Foto Detail XXL Amulet Medaillon ‘Osiris’ – credits WJW)

XXL Amulet Medaillon ‘Scarabee’; De scarabee, de god van de rijzende zon, is een geliefd symbool van wedergeboorte, onsterfelijkheid, potentie, voortplanting en wijsheid. Dit geluks amulet heeft twee helften die onze linker- en rechterhersenhelft vertegenwoordigt; aan de linkerkant het denken en aan de rechterkant het gevoel. Door de gelijke ontwikkeling van beide kanten, leren we evenwichtig te handelen en krachtig te leven.

Bladgoud, 2,5 kr. & >2000 Swarovski kristallen.


(Foto XXL Amulet Medaillon ‘Scarab’1,85 x 1,05 x 0,20 m incl. ring- credits WJW)


(Foto XXL Amulet Medaillon ‘Scarabee’- credits WJW)

 

XL Amulet Medaillon ‘Horus’; De valk ‘Horus’ is de oude god van de lucht die over de aarde en de natuur waakt. De lotusbloem weerspiegelt de eeuwige vernieuwing van het aardse bestaan. Het brengt ons nieuwe kansen en een nieuw begin. De natuur heeft ook een belangrijke voedende taak, vertaald in de vier voedingsflessen: een voor elk seizoen. In het moderne tijdperk met de bedreiging voor het milieu kunnen we nog steeds leren van Horus. Een belangrijke ‘reminder’ in het koesteren van de kwetsbare natuur, waar ons bestaan van afhankelijk is.

Bladgoud, 2,5 kr.    


(Foto Detail XL Amulet Medaillon ‘Horus’-god van de lucht-credits WJW)


(Foto XL Amulet Medaillon ‘Horus’ 1,05 x 0,55 x 0,10 incl. ring -credits WJW)

Voor meer informatie:
0031-6-51541010
info@carinawagenaar.com
www.carinawagenaar.com