PERSBERICHT DEN HAAG, NEDERLAND

 

17de Eeuws Erfgoed en Historie vertaald in Levensgrote Medaillon Kunstwerken.

DOWNLOAD PERSMAP Carina Wagenaar Masterly The Hague 2018

 

Tijdens Masterly The Hague, het festival dat gehouden wordt van 20-23 september 2018, komen werken van oude meesters en Dutch Art & Design tezamen. Kunstenares Carina Wagenaar toont u haar visie op deze unieke manier van samenwerken van oude en nieuwe kunstvormen. Haar vertaling van het leven van historische figuren is gevat in levensgrote medaillons.

 

MUZEN

Geselecteerde kunstenaars, fotografen en designers zijn geïnspireerd door schilderijen van oude meesters. Ze hebben een nieuw hedendaags werk gecreëerd rond dit gegeven. De twee muzen van kunstenares Carina Wagenaar zijn het portret van Frederik Hendrik van kunstschilder Michiel van Mierevelt en een miniatuur portret van Elisabeth Stuart van Isaac Oliver. Voor beide portretten creëerde ze eigentijdse kunstwerken gebaseerd op ieders leven en persoonlijkheid.

 

TIJDGENOTEN EN BUREN

Frederik Hendrik, Prins van Oranje en Stadhouder der Nederlanden en Elisabeth Stuart, ook wel de “Winterkoningin” genaamd waren niet alleen tijdgenoten maar zijn ook samen verantwoordelijk voor het in stand houden en uitbreiden van stijl en allure der adel in de eerste helft van het 17de -eeuwse Den Haag. Beiden hadden ze  op hun eigen wijze vroeg kennis gemaakt met de pracht en praal van buitenlandse hofhoudingen en hielden van theater en kunst. Frederik Hendrik woonde met zijn vrouw, Amalia van Solms, vroegere hofdame van Elisabeth, op het Binnenhof, terwijl Elisabeth met haar man en gevolg residentie kregen op de Kneuterdijk.

 

EERBETOON

De persoonlijke geschiedenis van deze twee belangrijke historische personen heeft Carina Wagenaar gevat in een visualisatie middels haar gebruikelijke manier van werken. Gebruik makend van 3D voorwerpen en minitieus geplaatst in een beeldend verhaal achter half bol acryl glas. In deze allegorische voorstellingen zijn verwijzingen en details te zien van de pracht en praal in een moderne vorm. De bezoeker wordt uitgedaagd om uitgebreid te kijken om het verhaal in zich op te nemen. Deze levensgrote medaillons zijn niet alleen grote sieraden maar dienen ook als eerbetoon aan ons erfgoed.

 

STORYTELLING

Alle kunstenaars en ontwerpers zijn aanwezig tijdens Masterly The Hague van 20-23 september op de Lange Vijverberg 14-15-16 tegenover de Hofvijver in Den Haag. Alle werken van oude meesters en nieuwe werken van moderne kunstenaars en ontwerpers zijn te zien in deze prachtige locatie met schitterende en elegante stijlkamers. Ook Carina Wagenaar zal de bezoekers uitleg geven over haar werk en de wijze waarop zij in deze presentatie historie, storytelling en eigentijdse elementen samenvoegt tot een geheel.

—————————————————————————————————————————————————

Voor de redactie: informatie en beeld beschikbaar bij Carina Wagenaar +31651541010. De foto’s op de website: http://www.carinawagenaar.com/  kunnen gebruikt worden met vermelding van de titel van het kunstwerk & naam kunstenaar.

 

Carina Wagenaar studeerde Kunst en Kunstgeschiedenis aan de AHK. Door de introductie van luxueuze verhalende medaillon kunstwerken heeft ze haar reputatie gevestigd binnen de design- en kunstminnende wereld. Haar visie over het belang van details kan men zien in elk uniek werk welke ze creëert  Het groeiende succes van haar werk bracht haar reeds in Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai & Hamptons-NY.