Expositie Artsquare Museumplein Amsterdam 2015

Exhibition Artsquare Amsterdam

De deelname aan de expositie Artsquare Amsterdam kwam voort uit de nominatie voor de van Gogh prijs. Het oranje medallion ‘Letters to Theo‘ was genomineerd door de jury van deze prijs, opgezet door het van Gogh museum.

Dit xl medaillon is geïnspired op het schilderij van de slaapkamer van van Gogh. De vertaling van dit schilderij in een 3D verhaal zorgde voor veel aandacht. De brieven die Vincent van Gogh aan zijn broer Theo schreef zijn ook in dit werk te zien. Samen met de losse manier van leven en de vaas met zonnebloemen. Hij sschilderde de zonnenbloemen toen hij in Arles woonde, waar hij zijn slaapkamer op hele nette manier schilderde.

De andere werken zijn  geïnspireerd op Vermeers Melkmeisje & Meisje met de parel, en op Rembrandts Nachtwacht. Deze werken, genaand ‘Burning out‘, ‘Keep your chin up‘ en ‘Boys will be boys‘, werden in Amsterdam tentoongesteld voor een groot internationaal publiek.

Klik op de bovenstaande titels voor meer informatie over deze werken.

Hierby een korte introductie:

Binnen een serie van grote medaillons verschijnen schilderijen van Hollandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Van Gogh in een moderne en spannende context. De kunstwerken geven een vrolijke knipoog naar het leven van vroeger tot nu en weer terug. Geïnspireerd op beroemde schilderijen zoals de Nachtwacht, Meisje met de parel, het Melkmeisje en de Slaapkamer van van Gogh, vastgelegd in een modern relikwie.

Voorkant kaart DDHArtemis