Foto Kunstenaar Carina Wagenaar

Kunstenaar Carina Wagenaar (NL, 1969) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Haar levensgrote medaillons zijn intrigerende muur objecten. Deze unieke kunstwerken zijn geïnspireerd op cameo’s, kleine medallions, kant, relikwieën en verhalende symboliek. Uitingen van gevoelens, gedachten, spiritualiteit en gebeurtenissen in de wereld worden in deze grote medallion kunstwerken vertaald. Haar werk wordt internationaal zeer gewaardeerd en zijn de afgelopen jaren te zien geweest in Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai, Antwerpen en op verschillende plekken in Nederland.

Carina introduceerde deze bijzondere medallion kunstwerken met een geheel eigen stijl. In elk uniek werk dat ze creeërt is haar visie over het belang van details terug te vinden. De vorm van het medaillon is vanuit de historie gelinkt aan een manier om waardevolle en persoonlijke dingen te kunnen bewaren. Ze vertaalt informatie in een nieuwe 3D-wereld achter halfrond acrylglas.

Als je goed kijkt naar de inhoud van de medaillons kom je in een nieuwe wereld terecht. Deze moderne cameeën ontstaan door gebruik te maken van alle overvloed die we op deze aarde hebben. Met het oog op duurzaamheid is het voor haar erg belangrijk om vanuit deze overvloed opnieuw te creëren.

De medallion kunstwerken zijn opgebouwd uit allerlei bekende en minder bekende objecten. Verhalen vertellen, nieuwe werelden creëren en mensen verwonderen is iets wat Wagenaar graag doet. Binnen haar werken verenigt ze nostalgische gevoelens met zowel klassieke als moderne, speelse en stoere elementen.

Zo vertaalt zij op haar eigen wijze een serie over menselijke processen, maar ook tijdsgeest en historie zijn onderwerpen waarmee zij graag werkt. Door haar vertaling nodigt ze uit om goed te kijken, in- en uit- te zoomen en alle details in je op te nemen waardoor er een (nieuwe) wereld voor je open gaat.

Art Award

In 2020 is haar werk awarded door Build Magazine als ‘Most Innovative Object D’Art Interior Decor Artist 2020’.

Galleries

Werk van haar wordt internationaal vertegenwoordigd bij verschillende galleries in Nederland, België en Engeland.