Foto Kunstenaar Carina Wagenaar

Kunstenaar Carina Wagenaar (NL, 1969) studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Beeldende Kunsten. Met de introductie van haar luxueuze medallion kunstwerken heeft ze bekendheid binnen de kunst en design minnende wereld opgebouwd.

In elk uniek werk dat ze creeërt is haar visie over het belang van details terug te vinden. Veel kunstverzamelaars en interieurarchitecten tonen sterke genegenheid voor het gebruik van verschillende stylen en de cross-over in kunst, fashion en design.

Steeds meer interesse is er voor gepersonaliseerde werken. Via deze mogelijkheid kan de klant een uniek en persoonlijk/bedrijfs verhaal laten maken die past bij het interieur of de entree van het bedrijf.

De vorm van het medaillon is vanuit de historie gelinkt aan een manier om waardevolle en persoonlijke dingen te kunnen bewaren. Carina bewaard in deze grote werken gedachten, gevoelens en verhalen van deze tijd.

De levensgrote medaillons annex moderne cameeën onstaan door gebruik te maken van alle overvloed die we op deze aarde hebben. Met het oog op duurzaamheid is het erg belangrijk om zoveel mogelijk te recyclen, up-cyclen en opnieuw te creëren vanuit deze overvloed.

Hopelijk inspireren de wandjuwelen je. Ze zijn bedoeld om je omgeving extra ziel te geven.


Extra informatie:

Levensgrote medaillon kunstwerken

Kunstenaar Carina Wagenaar vertelt graag verhalen. Ze vertaalt ontwikkelingen, evenementen en ervaringen in een nieuwe 3D-wereld achter halfrond acrylglas. In deze levensgrote medaillon kunstwerken spelen de details en hun symboliek een belangrijke rol.

Carina werd geïnspireerd door kleine medaillons, cameeën en kantstructuren. Binnen haar werken verenigt Wagenaar nostalgische gevoelens met zowel klassieke als moderne, speelse en stoere elementen.

Verhalen vertellen

  De Nederlandse kunstenaar Carina Wagenaar gebruikt alledaagse voorwerpen om unieke kunstjuwelen te maken. Op deze manier geeft ze extra ziel aan het interieur. Haar werk wordt internationaal zeer gewaardeerd.

Als je goed kijkt naar de inhoud van haar medaillons kom je in een nieuwe wereld terecht. Deze grote moderne cameeën zijn opgebouwd uit allerlei bekende en minder bekende objecten. Verhalen vertellen, nieuwe werelden creëren en mensen verwonderen is iets dat ze graag doet.

Er zijn genoeg verhalen te vertellen en thema’s om mee te werken. Ze heeft bijvoorbeeld een serie gemaakt op basis van menselijke processen. Perioden die iedereen op dezelfde manier ervaart. Titels zoals ‘Personal Identity’ en ‘Faith’ verwijzen hiernaar.

Alledaagse verhalen trekken ook haar aandacht. In de werken die bekend staan ​​als ‘Can we flush it’ en ‘Same Source Frequency’ laat ze mensen nadenken over de situatie in de wereld. Ze nodigt de toeschouwer uit om goed te kijken en alle details op te nemen. Het is de kunst van in- en uitzoomen.

Internationale waardering

In 2016 nam ze een rigoureus besluit om haar werk aan de wereld te presenteren. Na jaren van hard werken en het ontwikkelen van haar ideeën, voelde ze dat de tijd rijp was.

Haar eerste tentoonstelling in het buitenland was in Italië. Ze koos voor de kunst- en designminnende stad Milaan. Een maand later presenteerde ze haar werk in New York, gevolgd door Parijs en – in de store van Paul Smith – in Londen. Kort daarna exposeerde ze werken in een galerij in Florence, was haar werk te zien in de Hamptons in New York en presenteerde ze haar werk in Dubai.

Haar sterke interesse in geschiedenis bracht haar tot een nieuw thema. Net als bij de vorm van het medaillon, waarin je iets uit het verleden wilt bewaren, combineerde ze de oude Egyptische wijsheden met moderne ideeën op een nieuwe manier.

Ook ontstonden er werken geïnspireerd op historische figuren uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Over Elizabeth Stuart, ook bekend als de Winterkoningin, en Frederik Hendrik, de Prins van Oranje en Stadhouder van Nederland. Twee belangrijke aristocraten die destijds veel hebben betekend voor de internationale ontwikkeling van de kunst en cultuur in Nederland. Nog steeds een deel van het Nederlandse DNA.

Deze wandjuwelen bevatten veel details over hun persoonlijkheid, uiterlijk en leven. Ze werden getoond tijdens de eerste editie van Masterly in 2018 in Den Haag en in april 2019 in Milaan. Sinds die tijd werden deze levensgrote medaillon kunstwerken ook opgemerkt door collega’s uit Rusland en China.

Nederland

Ondertussen wordt er meer aandacht besteed aan het werk van Wagenaar in Nederland. Ze exposeerde eerder in de Kazerne in Eindhoven, tijdens Salon Residence in de Singer in Laren en met verschillende high-end interieurarchitecten in Rotterdam, Den Haag, Stompetoren en in Amstelveen.

In september 2019 werkte Carina samen met het high-end warenhuis De Bijenkorf in een prachtige etalage. Hier toonde ze twee van haar werken gecombineerd met een schilderij uit de 17e eeuw. Tijdens deze tweede editie van Masterly The Hague werden ook nieuwe werken van haar tentoongesteld in deze koninklijke stad. Medaillon kunstwerken geïnspireerd op de afbeeldingen van royalty’s op speelkaarten. De ‘Queen of Hearts’, ‘King of Hearts’ en ‘Jack of Hearts’, als onderdeel van haar ‘Royal Card Collection’.

Foto’s van haar werken zijn onlangs geselecteerd door de prestigieuze Saatchi Gallery in Londen. Daar worden ze op een groot scherm getoond.


Aangesloten bij:Pictoright Logo groot