cotemaison-foto

Maison & Objet Parijs 2 t/m 6 september 2016

Tijdens de Design Week in Parijs, was XXL Medaillon ‘Battle of Life’ een van de werken welke werden geëxposeerd in hal 7, in een van de inspiratieruimtes van Nelly Rodi. Vincent Grégoire cureerde ‘House of Games’, en koos voor dit specifieke kunstwerk als een van de werken in deze expositie. Dit xxl-medaillon kun je ook zien in de achtergrond van de uitzending op France2-Telematin, uitgezonden op 2 september 2016.

‘Battle of Life’ gaat is over de dans van het leven; door te spelen met ‘gezien willen worden’ en ‘ongezien willen blijven’ (libellen), maar ook over beweging en reflectie (schaakspel). Het werk is geïnspireerd op het leven van Catherina de Bourbon (1440-1469).

Sleutelwoorden: van hoge komaf (franse lelie & hert), spiritueel en emotioneel (eend), geloof, hoop en liefde (kruis, anker, hart & vuur), energie en kracht (paard), trots en waardigheid (pauw), cirkel van het leven (kinderen), macht en succes (zwaarden, juwelen, huizen). Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen tegenslagen te verwerken; vermogend of niet.

Een uniek 3D verhaal achter half bol glas met houten omlijsting en metalen ophang ring. Totale grootte: 188 x 105 x 20 cm.

%22battle-of-life-in-paris
Maison&Objet 2016 NellyRodiTelematin