PERSBERICHT MILAAN, ITALIË

[ddownload id=”5774″ button=”grey” text=”DOWNLOAD PERSMAP Carina Wagenaar Masterly Milano 2019″]

 

Eigentijdse benadering van portretten in levensgrote medaillon wandsieraden.

Kunstenaar en ontwerper Carina Wagenaar toont haar vertaling van portretten van historische figuren tijdens de presentatie van haar werk bij Masterly, The Dutch in Milano, van 9-14 april 2019 in Palazzo Francesco Turati.

REMBRANDT

Rembrandt van Rijn was een meester in het maken van portretten. Deze Hollandse kunstschilder uit de 17de eeuw schilderde vele zelfportretten en portretteerde ook mensen uit de hoogste klasse van de bevolking. Hij toonde hen in hun volle ornaat, gekleed in de mooiste stoffen en kanten accessoires, en behangen met de duurste juwelen. Zo werd elk detail in al zijn belangrijkheid afgebeeld om de totaliteit van de persoonlijkheid te kunnen weergeven.

GOUDEN EEUW

De Gouden Eeuw, de 17de eeuw, was een bloeiperiode in de Nederlandse geschiedenis op gebied van handel, wetenschap en kunsten. Door de enorme economische groei werden geschilderde portretten zeer gewild.

Rijke handelaren, mensen met belangrijke bestuursfuncties en leden van de schutterij lieten zich graag afbeelden of plaatsen opdrachten. Ook stillevens werden vaak in opdracht gemaakt. Rijke mensen wilden op zo’n stilleven graag hun waardevolle bezittingen terugzien, zodat ze hiermee konden pronken. Het gebruik van symboliek binnen de afbeeldingen was daarbij gebruikelijk.

EIGENTIJDSE PORTRETTEN

Ook Carina creëert moderne portretten van mensen in haar specifieke beeldtaal. Ze vertaalde twee portretten van hoog adellijke personen uit de 17de eeuw binnen haar concept van grote medaillons. In ieder toont ze een gedetailleerd verhaal over hun karakter, leven en persoonlijkheid. Deze twee befaamde Nederlanders hadden internationale achtergronden. Frederik Hendrik, Prins van Oranje en Stadhouder der Nederlanden was op de Franse verfijnde manier opgevoed door zijn Franse moeder. Elisabeth Stuart, ook wel de ‘Winterkoningin’ genoemd, was dochter van de koning van Engeland, woonde in Heidelberg, werd koningin van Bohemen en kreeg voor zeer lange tijd residentie in Nederland.

STORYTELLING

De persoonlijke geschiedenis van deze twee historische personen heeft Carina gevat in een visualisatie middels haar gebruikelijke manier van werken; gebruik makend van bestaande objecten welke als grondstof dienen voor een nieuw en groter kunstwerk. In deze allegorische portret stillevens zijn verwijzingen en details te zien van de pracht en praal van de gouden eeuw in een moderne vorm waarbij de lijsten van de werken extra zijn bewerkt met bladgoud. Tijdens de presentatie zal de kunstenaar de bezoekers uitleg geven over haar werk en de wijze waarop zij in deze presentatie historie, storytelling en eigentijdse elementen samenvoegt tot een nieuw wandjuweel.

9-14 april 2019

Masterly, The Dutch in Milano -Via Meravigli 7 Milaan

Palazzo Francesco Turati in Milaan, Room 15

Press Preview: 8 april 15-18 uur. Official Press Opening 16 uur

Openingstijden: 9 april 11-17 uur, 10 april 11-22 uur, 11&12&13 april 11-19 uur, 14 april 11-16 uur

Voor de redactie: informatie en beeld beschikbaar bij Carina Wagenaar +31651541010. De foto’s op de website: http://www.carinawagenaar.com/  kunnen gebruikt worden met vermelding van de titel van het kunstwerk en naam kunstenaar.

*Carina Wagenaar studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten in Amsterdam. Geïnspireerd door kleine medaillons en cameeën biedt ze de kijker unieke wandobjecten met hedendaagse vertalingen van verschillende thema’s. Door de introductie van deze luxueuze verhalende medaillon kunstwerken heeft ze haar reputatie opgebouwd binnen de design- en kunstminnende wereld. Haar visie over het belang van details kan men zien in elk uniek werk welke ze creëert. Het groeiende succes van haar werk bracht haar reeds in Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai & Hamptons-NY.