XL Wand Juweel Time is running

Skills: Wand Juwelen

walljewel Time is running

XL Wand juweel ‘Time is running’ door kunstenaar Carina Wagenaar gaat over het tijdsbeeld van 2020 waar wij nu in leven.

De klokken staan op 5 voor 12, dus de tijd dringt om met een oplossing te komen. De uil, het symbool van de wijsheid, staat op een microscoop waar een engeltje doorheen aan het kijken is. Daaronder zitten meerdere enegeltjes zij-aan-zij. Zij helpen een oplossing te vinden waardoor het sleuteltje die in het slot onder de misroscoop hangt kan gaan draaien en het slot zal doen openen. Wijsheid vanuit de natuur komt via sjamanen -zie verentooi- die dichterbij de natuur staan dan wij.

De raderen gaan draaien waardoor de oplossing in zicht komt. De uil is wijs en wil studeren. Communicatie is van groot belang. Geduldig wacht de uil op het juiste moment om toe te slaan. Doordat de uil in staat is om geruisloos te vliegen kan hij op doeltreffende wijze zijn prooi plotseling te pakken krijgen. Vanwege deze bovenmenselijke talenten is de uil het symbool van mysterieuze macht in de wereld van magie. Hij is dan ook een veel geziene metgezel van sjamanen. Als symbool van wijsheid en geheimhouding ziet de uil in het donker dingen die voor anderen niet waarneembaar zijn. Zij worden dan ook wel de bewaarders van verborgen kennis genoemd. Op het label om zijn poot staat een vos afgebeeld. De vos als totemdier staat voor eenheid, onopvallendheid, aanpassingsvermogen, intelligentie, observatie en snelheid van denken en handelen.

De hoorn des overvloeds is als een soort van grote kuif van de uil waarin er een gesproken tekst staat. Deze zegt ‘Bzz’. De uil draagt een ring met een bij. Ook op de sleutel van het slot staat een bij. Zal kennis omtrent bijen het slot doen openen?

Bijen staan symbool voor het verwezelijken van hetgeen wat onmogelijk lijkt.

clock 5 to 12 walljewel time is runningwalljewel time is runningdetail angel looking through microscopesideway walljewel time is running

 

Dit grote wandjuweel is bewerkt met 2,5 kr.bladgoud.

Mixed Media 115 x 45 x 25 cm (= incl. 15 cm ring)

KleurBreedteDiepteRingTotale lengte
Goud0.45 m0.25 m0.15 m1.15 m