XXL Medaillon Elizabeth Stuart

Skills: Medaillons XXL

XXL medaillon kunstwerk ‘Elizabeth Stuart’ van kunstenaar Carina Wagenaar vertelt het verhaal van deze bijzondere koninklijke dame (1596-1662).

Als koningin van Bohemen leefde ze samen met haar man in ballingschap in Den Haag. Zij werd vanwege haar schoonheid en populariteit ook wel bekend als de Parel van Brittanië, Roos van Engeland, Hartenkoningin en ook als de Winterkoningin, omdat zij slechts een jaar in 1620 koningin van Bohemen was.
Als dochter van de koning van Engeland had zij reeds op jonge leeftijd kennis gemaakt met de pracht en praal van buitenlandse hofhoudingen, hield ze van theater en was een kunstliefhebber.

Deze Winterkoningin, gevlucht uit Bohemen, kreeg met haar man en gevolg residentie op de Kneuterdijk in het 17de eeuwse Den Haag van waaruit zij en haar man vochten voor de erkenning van de kroon van Bohemen. Haar hofdame Amalia van Solms trouwt met Frederik Hendrik.

Zij en haar man waren afhankelijk van een bijdrage uit Engeland en waren voornamelijk aangewezen op de gastvrijheid van de Oranjes en leefden op kosten van de Staten-Generaal. Toch lieten zij Paleis Huis den Bosch bouwen als nieuw stadhouderlijk verblijf, en was Elisabeth gewend aan een koninklijk leven met de daarbij komende kosten/schulden.

“Elizabeth Stuart, ook wel bekend als de Winterkoningin, werd vanwege haar komaf en schoonheid geroemd. Vorstelijke allure stond hoog in het vaandel. Haar interessante leven en persoonlijkheid heb ik vertaald in het levensgrote medaillon.”

Een uniek drie dimensionaal verhaal achter half bol acrylglas. Dit medaillon kunstwerk is met bladgoud bewerkt en hefft een houten omlijsting & metalen ophang ring.

KleurGrootteDiepteRingTotale lengte
crème1.5 m0.2 m0.351.85 m

Info: mailicon