XXL Medaillon Frederik Henderik

Skills: Medaillons XXL

 

 

XXL medaillon kunstwerk ‘Frederik Hendrik’ door kunstenaar Carina Wagenaar vertelt het verhaal van deze bijzondere Prins van Oranje en stadhouder der Nederlanden. (1584-1647).

Frederik Hendrik was legeraanvoerder maar ook staatsman en kreeg de bijnaam van ‘de Stedendwinger’ na aan aantal succesvolle campagnes. Als hoofd van de cavalerie vocht de stadhouder tegen de Spaanse bezetting. Hij werd opgevoed door zijn Franse moeder Louise de Coligny en trouwde later met Amalia van Solms, de vroegere hofdame van Elizabeth Stuart waarmee hij op het Binnenhof woonde in Den Haag.

Op persoonlijk vlak vond Frederik Hendrik het belangrijk zijn prestige en vorstelijke allure in Europa te verhogen. Hij liet grootse paleizen bouwen, had een uitgebreide kunstverzameling en hield uitbundige feesten.

Frederik Hendrik werd doorgaans als militair geportretteerd. Zijn goede strategische inzichten en snelle acteren op situaties brachten hem ver. Professionele kwaliteiten en persoonlijke kwaliteiten zijn in de details van dit historische medaillon verwerkt, zoals alsook zijn liefde voor het paardrijden en zijn rol als aanvoerder van de cavalerie.

Een uniek drie dimensionaal verhaal achter half bol acrylglas. Dit medaillon kunstwerk is met bladgoud bewerkt en heeft een houten omlijsting & metalen ophang ring.

KleurBreedteDiepteRingTotale lengte
Antraciet1.6 m0.2 m0.35 m1.85 m

Info: mailicon